Boeken

Hier ben ik

Als er iets is waar Eefje geen zin in heeft, dan is het haar spreekbeurt van morgen. Ze wil graag over haar stenen vertellen, maar als ze voor haar klasgenoten staat klapt ze altijd dicht. Leek ze maar wat meer op haar broer Onno, die heeft meteen zijn woordje klaar. Tot overmaat van ramp krijgt Eefje ook nog de hoofdrol in het nieuwe toneelstuk van school, dan staat ze natuurlijk helemaal voor paal met haar Toos Tomaat-hoofd! Hoe moet ze dit nu weer oplossen?

De tatoeage

Op een van zijn schaatstochten ontmoet Arend Félice. Zij is heel anders dan alle andere meisjes die hij kent. Hij raakt op slag verliefd. Na een paar weken is ze opeens verdwenen. Arend gaat naar haar op zoek en komt erachter dat ze fanatiek lid is van het Dierenbevrijdingsfront. Hij is nog steeds stapelgek op haar en zou alles voor haar willen doen …

Vanaf 12 jaar

Per ongeluk expres

Elsje heeft haar vriendje Bas per ongeluk een flinke duw gegeven zodat hij zich heeft bezeerd. Ze is zo in de war dat ze haar knuffelaap Tof in de klas vergeet. ‘s Avonds en ‘s nachts is ze hierdoor helemaal overstuur en ze houdt haar ouders wakker met allerlei vragen. Ten slotte valt ze toch in slaap en droomt van Bas en Tof. Als Bas de volgende dag jarig is, wordt alles opgelost.

De tekst laat zich door de vele dialogen vlot voorlezen aan kleuters vanaf ca. 4 jaar.

De afgescheurde foto

Stijn is klein, Stijn is klein, niemand wil zijn vader zijn. Dat jouwen de kinderen in het dorp waar Stijn met zijn moeder woont. Hij is klein, ja dat weet hij maar al te goed. Met een dagelijks rek- en strekprogramma probeert hij zich langer te maken. Maar wat ze over zijn vader zeggen, begrijpt Stijn niet. Soms lijkt het alsof het hele dorp meer over hem weet dan Stijn zelf. Vooral Janus, de apotheker met zijn gehavende gezicht en zijn gemene lachje, maakt telkens opmerkingen over Stijns vader. En Stijns moeder? Die wil er nooit over praten. ‘Een zwerver, met zeemansbloed,’ dat is het enige wat ze kwijt wil. Daar neemt Stijn geen genoegen mee. Samen met Violet gaat hij op zoek. Wie heeft de andere helft van de afgescheurde foto waar Stijns vader op staat?

Vanaf 9 jaar

Op een zijspoor

Frank is dertien en voelt zich niet thuis op school. Hij wil graag bij de groep van de populaire Lex horen. Maar wie is die Lex eigenlijk. Hoe komt hij aan al dat geld waarmee hij iedereen trakteert? Lex krijgt zo’n invloed op Frank dat deze zelfs bereid is een verdacht pakje naar een coffeeshop te brengen. Als hij op een avond door een onbekende in elkaar geslagen wordt, lijkt het alsof Frank de greep op zijn leven verliest.

Vanaf 11 jaar

In het bos

Diverse verhalen waaronder Slimmeriken van Saskia Mouissie

Harmen van Straaten – illustrator van De afgescheurde foto

Saskia Halfmouw – illustrator van Hier ben ik!